FOTO. K.H. Sint-Martinus pakt uit met indrukwekkend winterconcert

Proficiat aan dirigent Jan Huysentruyt, gastdirigent Roger DerongĂ©, solist Else Nauwelaerts en alle muzikanten met deze succesvolle tweede editie van het winterconcert in de Sint-Martinuskerk van Overijse. In ‘Het Nieuwsblad Regio Overijse – digitaal’ en ‘De Serrist’ van respectievelijk zondag 10 en donderdag 14 december 2017 verscheen een artikel met foto’s en lovende commentaar.

‘Sint-Martinus ontmoet Sint-Martinus’ heette het winterconcert van de gelijknamige harmonie afgelopen zaterdagavond. En wat voor een ontmoeting! De fraaie centrumkerk bood nog maar eens de meest aangewezen locatie voor wat dit muzikale ensemble onder leiding van Jan Huysentruyt uit de mouwen schudde. ‘Orion – Slow March’ (Jan Van der Roost), ‘Backdraft’ (Hans Zimmer), ‘Budapest Impressions’ (Roland Kernen), ‘The last rose of summer’ (Leroy Anderson) met Else Nauwelaerts als solist… het klonk allemaal meesterlijk in de kerk die over een niet onaardige akoestiek beschikt. Knap ook het arrangement van Robert W Smith van ‘A Christmas Festival’ (Leroy Anderson). En ook dit jaar ontbraken de kerstmutsen niet. Zelfs Roger DerongĂ© maakte tijd om even zijn ‘Accolades’ te dirigeren. Ook aardig om te zien was hoe musici uit de hele Druivenstreek hier samen concerteerden onder de vlag van Sint-Martinus. We vonden het grote klasse.

De foto’s en het artikel zijn terug te vinden via de volgende link: http://www.nieuwsblad.be/cnt/blmva_03234695

Bron: Michel Van Mullem, ‘FOTO. K.H. Sint-Martinus pakt uit met indrukwekkend winterconcert’, Het Nieuwsblad (10/12/2017). [Online] http://www.nieuwsblad.be/cnt/blmva_03234695 [10/12/2017].

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.